Specjalista dietetyk - dr Joanna Bajerska

Adiunkt w zakładzie dietetyki, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Specjalista z zakresu żywieniu człowieka, absolwentka Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Doświadczenie zawodowe

Koncentruje się na zagadnieniach związanych z profilaktyką żywieniową chorób cywilizacyjnych, w tym otyłości, cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego. W jej obszarze zainteresowań pozostają również zagadnienia związane z żywieniem sportowców i bioenergetyką człowieka.

Stopień doktora uzyskała za pracę pt. „Studia nad wykorzystaniem ekstraktów 
z wybranych gatunków herbat oraz L-karnityny jako suplementów ułatwiających redukcję tkanki tłuszczowej w ciele przy zachowaniu zdolności do wysiłku fizycznego”.

Autorka i współautorka wielu prac naukowych oraz prac popularno-naukowych na temat wspomagania żywieniowego sportowców, leczenia nadwagi i otyłości, bilansu energetycznego, stanu odżywienia oraz sposobu żywienia różnych grup ludności.

Uczestniczka kursów i szkoleń o tematyce żywieniowej i dietetycznej m.in. organizowanego pod auspicjami UE Europejskiego warsztatu żywieniowego ,,European Nutrition Leadership Programme" oraz organizowanych w Polsce i za granicą kursów SCOPE w zakresie dietoprofilaktyki nadwagi i otyłości.


Ewa (37 lat)
" Pełen profesjonalizm w podejściu do odchudzania i zdrowego stylu życia, stosując się do zaleceń można szybko i bezboleśnie przejść przez etap gubienia kilogramów, a potem utrzymywania wagi..."
Renata (41 lat)
" W sumie w ciągu 3,5 miesiąca schudłam 8kg a po zakończeniu diety „wyhamowując” jeszcze 2 kg (...) Schudłam, wprowadziłam do swojego życia zdrowe nawyki żywieniowe... Czego chcieć więcej...."